• darkblurbg
  Inspiratietips
 • darkblurbg
  Bezoek onze Inspiratiewoning
 • darkblurbg
  Gratis Woonzorgadvies
 • darkblurbg
  Keurmerk Zorgeloos Thuis

Verkeerd gebruik van een waterkraan, kan leiden tot verbranding. Maak daarom gebruik van een thermostaatkraan. Met een thermostaatkraan houdt u het kraanwater exact op de door u ingestelde temperatuur. Zo heeft u altijd de juiste watertemperatuur voor maximaal gebruiksgemak en een optimale bescherming tegen verbranding.

 

Hoe werkt een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan is een kraan voorzien van een thermostaat. Waarmee u de temperatuur van het water kunt instellen op een bepaald aantal graden. Het zorgt bijna direct voor de gewenste watertemperatuur en houdt deze constant, ongeacht waterdruk- of temperatuurschommelingen. Hierdoor heeft u geen meer last van temperatuurwisselingen.

 

Temperatuurbegrenzer

Op een thermostaatkraan zit een temperatuurbegrenzer die ervoor zorgt dat u hem niet zomaar kunt doordraaien naar een te hoge temperatuur. Dankzij de temperatuurbegrenzer blijft de temperatuur begrensd op de temperatuur die u instelt. In de basis staat deze altijd ingesteld op 38° graden.  Daardoor is een thermostaatkraan veilig in gebruik. 

 

Koude behuizing

Daarnaast adviseren wij u gebruik te maken van een thermostaatkraan die voorzien is van een koude behuizing. Deze technologie zorgt ervoor dat het hete water in de kraan volledig wordt omspoeld door koud water, waardoor de buitenzijde van de kraan nooit warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. Op deze wijze wordt de thermostaatkraan niet te heet om eventueel vast te pakken.

 

Vragen

 

Wilt u meer informatie over veilige thermostaatkranen of leveranciers van thermostaatkranen? Bel ons op onze 'Langer Zelfstandig Thuis Wonen' advieslijn op het telefoonnummer 0475-203058 of stuur uw vraag hier via ons antwoordformulier.