• darkblurbg
  Inspiratietips
 • darkblurbg
  Bezoek onze Inspiratiewoning
 • darkblurbg
  Gratis Woonzorgadvies
 • darkblurbg
  Keurmerk Zorgeloos Thuis

Wist u dat iemand van 70 drie keer zoveel licht nodig heeft als iemand van 20? Ouderdom wordt geassocieerd met wijsheid maar gaat helaas vaak ook gepaard met minder goed zien. 

 

Gevolgen van veroudering

Met het ouder worden verandert de werking van het oog. Het oog kan zich minder makkelijk scherp stellen, heeft meer moeite om zich aan te passen aan snel wisselende lichtintensiteiten en kan contrasten tussen licht en donker minder goed onderscheiden. Voldoende licht in huis geeft u meer comfort en kan voorkomen dat u struikelt over bijvoorbeeld een snoer of een vloerkleed. Voor dezelfde visuele taken hebben oudere mensen meer licht nodig dan jongere mensen. 

 

Het belang van de juiste Lichtintensiteit

Lux is de internationale eenheid van de lichtsterkte. Dit is de hoeveelheid licht dat een lamp uitstraalt. Het is van belang dat u de hoeveelheid Lux aanpast aan uw activiteiten in huis. Op een plek in huis waar u graag wilt lezen is het bijvoorbeeld goed om een lichtintensiteit van mininmaal 500 lux te hebben. Kijk voor meer informatie op de onderstaande tabel:

 

 

Vragen

Wilt u meer informatie over het belang van goede verlichting in huis? Bel de Woonzorgadvieslijn op het telefoonnummer 0475-203058 of stuur uw vraag hier via ons antwoordformulier.