• darkblurbg
  Inspiratietips
 • darkblurbg
  Bezoek onze Inspiratiewoning
 • darkblurbg
  Gratis Woonzorgadvies
 • darkblurbg
  Keurmerk Zorgeloos Thuis

Veel mensen hebben last van moeilijk schoon te maken vocht of schimmelproblemen in de badkamer. Voegloze badkamer wandbekleding is dan wellicht een uitkomst voor u.

 

Wat is voegloze wandbekleding

Voegen  geven bij veel mensen vroeg of laat problemen. Ze zuigen vocht op, beschimmelen en die schimmel kruipt achter de tegel in. Hoe vaak u de voegen ook schoonmaakt, het probleem blijft vaak achter de wandtegel zitten. Een voegloze badkamermuur is dan wellicht een oplosing.  

Voegloze badkamer wandbekleding bestaat uit specifiek voor de badkamer ontworpen waterdichte wandpanelen. Deze wandpanelen hebben geen voegen. Het schoonmaken is daardoor erg gemakkelijk. Tevens is het mogelijk deze wandpanelen gewoon bovenop uw bestaande wandtegels te plaatsen, waardoor deze eenvoudig en  gemiddeld 5x sneller zijn te plaatsen dan de montage van reguliere wandtegels.

 

Soorten wandpanelen

De wandpanelen zijn verkijgbaar in diverse materialen en afmetingen.De meeste wandpanelen worden tegenwoordig vervaardigd uit acryl, kunststeen of watervast multiplex. Elk materiaal heeft zijn specifieke voor- en nadelen. 

Het meest bekende matariaal is acryl.  Wandpanelen van acryl zijn zeer sterk, antibacterieel en ongevoelig voor schimmels. Ze zijn 100% waterdicht en kunnen op maat gemaakt worden. Deze wandpanelen kennen een zeer lange levensduur en zijn UV bestendig. Wandpanelen van acryl zijn wel wat krasgevoelig en meestal uitsluitend verkrijgbaar in de kleur wit.

Een interessant alternatief voor acryl is een wandpaneel van kunststeen: Dit is een samengesteld materiaal van mineraalmarmer en acrylhars. De steenstructuur creëert een stijlvolle design uitstraling in de badkamer. Wandpanelen van kunststeen zijn driemaal sterker dan wandpanelen van acryl. Het materiaal is wel duurder dan een wandpaneel van acryl, kalkaanslag laat zich minder eenvoudig verwijderen dan bij wandpanelen van acryl.