• darkblurbg
  Inspiratietips
 • darkblurbg
  Bezoek onze Inspiratiewoning
 • darkblurbg
  Gratis Woonzorgadvies
 • darkblurbg
  Keurmerk Zorgeloos Thuis

Vallen in huis is een groeiend probleem, met steeds vaker fatale gevolgen  Wat kunt u doen om een valpartij te voorkomen?

 

Gebruik een wandbeugel 

Een wandbeugel is een handige steun die u overal kunt plaatsen: in de douche, naast de wastafel, bij het toilet, maar ook in de keuken, de gang of de slaapkamer. Daarmee kunt u veilig gaan zitten en weer opstaan. Wandbeugels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Waar moet u op letten?

Wandbeugel Keurmerk Zorgeloos Thuis

Waarom zoekt u een wandbeugel

Bij uw keuze voor een wandbeugel is het belangrijk om te weten waarom u een wandbeugel wilt gaan gebruiken. Heeft u pijnlijke gewrichten, zoals  bijvoorbeeld bij reuma of artrose? Het is dan van belang om de gewrichten te beschermen tegen overbelasting. U heeft dan behoefte aan wandbeugels die uw gewrichten zo minimaal als mogelijk belasten. In deze situatie is het raadzaam wandbeugels te gebruiken waarbij u zich opduwt in plaats van optrekt.

 

Voor welke ruimte zoekt u een wandbeugel

Bij uw keuze voor een wandbeugel is het ook belangrijk om te weten waar u de wandbeugel wilt gaan gebruiken?  Er zijn specifieke wandbeugels voor specifieke plaatsen in huis. Heeft u moeite met opstaan van het toilet? Gebruik dan een toiletbeugel. Voelt u zich onzeker bij het in en uitstappen in bad of douche? Het is dan raadzaam om een wangreep te gebruiken met een hoek van 45° of een doucheglijstang met een geintegreerde wandgrepen. Heeft u een draaiende trap en mist u steun aan de trapspilzijde? Dan is deze trapspilbeugel juist heel geschikt voor u. 

 

Vragen

Wilt u meer informatie over veilige wandbeugels of leveranciers van wandbeugels? Bel ons op onze 'Langer Zelfstandig Thuis Wonen' advieslijn op het telefoonnummer 0475-203058 of stuur uw vraag hier via ons antwoordformulier.